SUKKERKOGERIET | ODENSE

Fra industri til beboelse med historisk præg

Området kaldet ”Sukkerkogeriet” er et tidligere industriområde i Odenses centrale bydel Vesterbro. Sukkerkogeriet blev oprindeligt opført i 1872-73 og fungerede som sukkerproduktionssted frem til 1970.

CREO Arkitekter A/S har i samarbejdet med Danica Ejendomme og Odense Kommune udarbejdet helhedsplan samt lokalplan for hele område.

De gamle bygninger er suppleret med ny bebyggelse mod syd, i passende skala og harmonere sammen med omgivelserne, men også tilføje nye, moderne udtryk, samt forøget områdets arkitektoniske værdi og attraktivitet.

Vigtigt fokus i byggestilen har været at holde den tro mod stedets historie og sjæl og gøre det enkelte byggeri til noget særligt.

Område er udviklet og realiseret inden for de 3 byggeetaper, som indeholder nyt byggeri og ombygning af de eksisterende bygninger.

Boligerne er udformet med forskellige typologier og på denne måde skabes en stor diversitet i boformerne med mulighed for individuel indretning og livsform. Bokvaliteten er lyse boliger med godt indeklima og mulighed for social kontakt mellem beboerne, der opstår i de attraktive opholdssituationer.

Det nye boligområde kaldet Sukkerkvarteret rummer  164 boliger.

Projektets Nøgletal

Bygherre: Danica Ejendomme
Omfang: Helhedsplan| Nybyggeri |Renovering - 164 familieboliger / rækkehuse
Areal: 16.107 m²
Gennemført: 2015 - 2020
Samarbejde: Dansk Boligbyg as, OBH Gruppen, Henry Jensen, Rambøll