STRIB SKOLE

– arkitektur som åbner op for sambrug og nye læringsstile

CREO ARKITEKTER har udformet og bygget en hel ny udskoling, indskoling og mellemtrin på Strib Skole. Byggeriet er fordelt på to etager og er udført over tre etaper.

Skolen har været i brug under alle etaper i projektet. Det var vigtigt for os, at vi kunne lave dette projekt uden de store forstyrrelser i den daglige gang på skolen.

Materialerne er udvendig tegl med tyngde og indvendig asketræsbeklædning samt malede flader, der kontrasterer og er behagelig både at se på samt at røre ved.

 

Nye læringsrum og fællesskab

Eksisterende bygninger er en del af det samlede SFO og indskoling og indgår arkitektonisk i et dobbelthøjt centralt læringsrum med nedsænket amfiscene og musiklokale, hvor kreativiteten kan få frie tøjler.

Der er også blevet udformet diverse grupperum, nicher og opholdsbalkoner, hvilket effektivt åbner op for sambrug og nye læringsstile.

 

Bæredygtighed

Klima, bæredygtighed og dermed øgede isoleringsmængder er udtrykt i brede ydervægge, der med varierede vinduesplaceringer skaber indvendige sidde nicher i klasselokalet og en udvendig reliefvirkning og bevægelse.

I forbindelse med etape 3 er der foretaget en PCB-screening af skolen. Etape 3 er også energi og miljømæssigt udført efter BR 2015 Lavenergiklasse 2.

Projektets Nøgletal

Bygherre: Middelfart Kommune
Omfang: Nye undervisningsrum, åbne læringsområder og totalrenovering af eksisterende arealer
Areal: 8.155 m²
Gennemført: 2004 - 2014
Budget: 76,4 mio. kr.