ODENSE SLOT

– et af Danmarks smukkeste slotte

Odense Slot, byens smukke barokbygning, ligger smukt i Kongens Have og modtager byens besøgende. Slottet har i sin form ligget her fra 1720 og har siden 1907 været ejet af Odense Kommune.

Odense Kommune har anvendt slottet til adskillige anvendelser, bl.a. offentlig administration. Herunder har følgende instanser haft kontorer i bygningen inden for de sidste 100 år:

I 2006 besluttede Odense Byråd, at slottet skulle moderniseres, fordi rummene var nedslidte og triste samt teknisk utidssvarende.

Visionen for renoveringen var at gøre bygningen synlig for byens borgere, og at slottet skulle iklædes farver og interiør, der fremhæver rummene som et af Danmarks smukkeste slotte.

 

Kunstnerisk og respektfuld

Materiale- og farvevalg er sammensat i respekt for de historiske rammer – men samtidig i en balance, hvor nutidens produkter kan afpasse dette i en fin dialog hermed.

Nye installationer og belysning er udtryk herfor og er sammensat med en nuanceret møbelvalg af klassisk dansk møbeltradition. Samtidigt er et nutidig design afpasset i et fint samspil med en kunstnerisk udsmykning, som giver hvert rum dets særlige karakter.

Det historiske og betydningsfulde Odense Slot står således iklædt sine nye ”gevandter” og afspejler Odense Kommune som en virksomhed med topmoderne faciliteter.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Odense Kommune
Omfang: Reataurering, ombygning, farvesætning og indretning
Areal: 3.600 m²
Gennemført: 2006 - 2008
Budget: 21,0 mio. kr.