NYT AALBORG UNIVERSITETSHOSPITAL

– tæt samarbejde mellem hospitalets drift, forskning og universitetet

Visionen for Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) er at skabe et hospital, som tager tankerne om det gængse hospital til nye højder. Klinikkens ekspertise vil i samspil med forskningens udvikling samt erhvervslivet sætte rammerne for en fremtidssikring af området gennem analyse og ved at udfordre vores projektteams. En fremtid, hvor brugeren igen er i centrum.

Mennesker trives og udvikles, når vi oplever, at vores rammer gør hverdagen nemmere og fungerer som samarbejdspartnere frem for udfordringer. Vi føler os trygge, når vi ved, at vores nærmeste er i gode hænder. Vi sætter pris på det æstetiske og sanselige. Især når vi er syge, så skal de fysiske omgivelser hive os væk fra disse tanker – væk fra det institutionelle og upersonlige.

 

Infrastruktur bygget efter mennesker

Nyt Aalborg Universitetshospital er indrettet med øje for den daglige gang på hospitalet og tilgodeser både ansatte, patienter og pårørende.

På øverste niveau har vi placeret den akutte sygepleje og alt, der forbindes med dette område.

Ved indgangene er de offentlige rum placeret. Det betyder, at hvis man skal til en ambulant samtale, skal man ikke forbi de akutte afdelinger eller sengepladser. Det betyder, at den besøgende er skærmet fra de ting, som for nogle kan være overvældende ved at færdes på et hospital. Samtidig blameres patienterne heller ikke for offentligheden.

I kælderen har vi placeret servicebyen, så afleveringen af varer kan ske effektivt og samtidig uden at forstyrre den offentlige trafik.

 

NAU forener uddannelse, forskning og det daglige liv

Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) skal placeres i Aalborg Øst og bliver på ca. 135.000 m2. Derudover omfatter projektet en strukturplan for hele området samt et nybyggeri til Aalborg Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet SUND.

Ved at integrere universitet og hospitalet opnås en tæt forbindelse mellem universitetsuddannelser, forskning og hospitalets kliniske drift.

Projektets Nøgletal

Bygherre: Region Nordjylland
Omfang: 1. præmie i konkurrence om nyt Universitetshospital
Areal: 135.000 m2
Gennemført: 2012 - 2020
Budget: 4,1 mia. kr.
Samarbejde: Aarhus Arkitekterne, Schmidt Hammer Lassen, NNE Pharmaplan, Oluf Jørgensen, Brix & Kamp samt Royal Haskoning fra Holland. Underrådgivere er Implement Consulting Group, Kristine Jensen Landskabsarkitekt, Norconsult samt Arkitekterne Bjørk & Maigaard.