NY KIRKE I SYDHAVNEN KØBENHAVN

– arkitektonisk udfordrende kirke

Forslagets grundlæggende idé er at bygge et stort transparent og let volumen, helt ud til byggefeltets perimetergrænse på alle sider. Det store kirkevolumen vil være dækket af et stort, dramatisk kurvet tag, som skaber en spændende og dynamisk arkitektur.

Kirken vil få en prominent og synlig placering og vil profilere sig som et pejlemærke for nabolaget og området, fordi kirken har beliggenhed direkte ved vandet og yderst i karréstrukturen.

Kirken skal indgå i aktivt konteksten, som en naturlig del af et moderne urbant udviklingsområde, sammen med skole og institutioner, kontorer, caféer og forretninger samt de mange nye boliger.

 

Kulturelle muligheder

Forslaget skaber en visuel åben kirke, der er tilgængelig for alle, selv når der ikke foregår nogle kirkelige handlinger. Kirkens atmosfære og nære omgivelser indbyder til ophold og kan benyttes til mange kulturelle formål.

Indskrevet i det store kirkevolumen indføjer sig et mindre, som rummer de kulturelle og offentlige funktioner, og i overlejringen af disse to programmer opstår kompleksets ankomstrum. Ankomstrummet er et stort lyst atrium, der spænder over tre etager med ovenlys.

 

Adgang fra havnebassinet

Bryggen og kajkanten foran kirken kan benyttes på flere måder – både som et spirituelt og religiøst sted med symbolik og remedier til f.eks. barnedåb og vielser, som er i åben forbindelse med kirkerummet via de store glasdøre. Herudover også som et kulturelt rum til events og sociale forsamlinger.

Bryggen har tillige også en funktion som en anderledes ankomstmulighed fra havnebassinet til kirken samt kulturcenteret.

Projektets Nøgletal

Bygherre: Sydhavn Sogn København
Omfang: Ny kirke | konkurrenceprojekt
Areal: 2.880 m²
Gennemført: 2016
Budget: 82 mio. kr.