MINDEORD OVER LARS MØLLER CHRISTENSEN 1948 – 2022

Det er med stor sorg, at vi i CREO Arkitekter A/S har modtaget beskeden om, at vores partner og kollega Lars Møller Christensen er sovet stille ind.

Det sidste vi hørte Lars Møller sige på tegnestuen i Odense var – ”Vi ses”.

Sådan var Lars, han kom med et smil og gik med et smil.

Uanset bekymringen for Lars’ helbred efter den store hjerteoperation i 2020, var det et stort chok, da mailen med oplysning om hans død kom onsdag den 16. februar.

Han var der jo lige, han sad jo der og fabulerede over projekter, dybt engageret med en kollega og lignede en succes for hjertekirurgerne på OUH.

Lars kom til tegnestuen midt i halvfemserne sammen med en række nye kollegaer, og han blev hurtigt et fornyende og naturligt midtpunkt både fagligt og socialt.

Da firmaet ændrede selskabsform til et medarbejderejet aktieselskab, og tog navneforandring til CREO Arkitekter A/S var han et naturligt partnervalg. I mange år næstformand i bestyrelsen.

Lars Møller var i Odense og langt uden for Fyn indbegrebet af CREO. Lars var en skaber som ordet CREO der på Græsk betyder – at skabe.

Det var Lars’ store passion at skabe arkitektur.

Lars startede sin inspiration og oplæring fra tressernes og halvfjerdsernes arkitektmiljø i København. Heriblandt som sagsarkitekt på Arne Jacobsens tegnestue og senere hos Dissing + Weitling og afdelingsarkitekt hos Friis Andersen A/S samt en kort periode som selvstændig. Fra 90érne til i dag var Lars arkitekt, chefarkitekt og partner i CREO Arkitekter A/S.

Lars var et ustyrligt kreativt energibundt, en arkitekt med stort A, der så muligheder alle steder.

Han kastede sig ufortrødent ud i at synliggøre sine ideer og visioner med sin tykke arkitekt caran-d’arch blyant på papiret, og i en medrivende begejstrende ordstrøm fik han som regel overbevist alle om de muligheder han så, selv om kedelige og økonomiske betragtninger fra ”højere magter” nogle gange ødelagde mesterens visioner.

Hans tilgang til den gode ide var, at alle skulle vinde ved den. Bl.a. ved udflytningen af Plums fabrikker fra Assens Bymidte.  Her så Lars på et tidligt tidspunkt en Win Win situation for både Plum, for Assens by og for sit firma ved ideen, en evne han var mester i.

Lars var idémand bag en lang række bygninger, på hvilke han satte sine tydelige fingeraftryk.

Det drejer sig bl.a. om Energi Fyns domicil i Sanderum, GF Forsikring i Næsby, Plums fabrikker, adskillige store boligprojekter igennem tiden og ikke mindst rådhuset i hjembyen Assens.

Sidstnævnte sted med en flot indvielse med deltagelse af Hendes Majestæt Dronning  Magrethe og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

Lars stillede i fineste puds til indvielsen og efterfølgende frokost.

Endnu en gang så vi her Lars’ flair for at skabe kontakter, for hurtigt fandt Prins Henrik og Lars sammen om sejlsport og ikke mindst franske vine. Begge var meget optaget af samtalen, og det var ikke udelukkende af etikettehensyn at prinsen den dag gik et stykke efter dronningen, da de tog afsted.

Status som en fagligt og socialt samlende person har Lars mestret i alle årene i CREO.

Som erfaren vinkender, var han den, der i hyggeligt lag stod for vinen, og kunne kigge på glasset nærmest med en forelskelse, og altid med gode historier i ærmet.

Som faglig mentor for unge arkitekter var han inspirerende og forbilledlig, og vidste at ”Så længe man har elever, lærer man”. Han blev ved med at lære, for han ikke alene lærte fra sig, han lyttede også til gode ideer.

Borte ja, men med et aftryk og en energi, der ledet af en ny generation af arkitekter, er med til at føre CREO Arkitekter videre på et højt fagligt niveau.

Vi vil huske og savne Lars for hans lune, humør og faglighed på tegnestuen.

Vi ved at familien, Jonas og Petra, vil have et endnu større savn, hvorfor vores tanker er hos dem.

Æret være hans minde.

Kollegaerne i CREO Arkitekter.

 

tilbage til aktuelt