KOLDING SYGEHUS VINDER ARKITEKTURPRIS

Arkitektteamet CREO ARKITEKTER og Schmidt Hammer Lassen har sammen med Niras, Balslev og Rambøll vundet Kolding Kommunes arkitekturpris for den omfattende ud- og ombygning af Kolding Sygehus.

Med en kombination af CREO ARKITEKTERs mangeårige erfaring som hospitalsarkitekter og -rådgivere og SHL Architects stærke internationale arkitektur- og designlinje vandt teamet sammen med Niras, Balslev og Rambøll konkurrencen om udvidelsen af Kolding Sygehus i 2010. Udvidelsen af Kolding Sygehus stod færdig i november 2016, hvor det blev afleveret ved overværelse af Hans kgl. Højhed Kronprins Frederik.

Mandag d. 2. oktober 2017 resulterede teamets målrettede indsats i Kolding Kommunes Arkitekturpris, der hvert år uddeles til byggerier i kommunen, der har en særlig god og smuk arkitektur.

Projektet fik fine ord med på vejen, og blev bl.a. rost for at være ”en modig arkitektonisk løsning, der får supersygehuset til at fremstå både elegant og imødekommende”.

Det er en kæmpe ære, at vi får tildelt denne pris af Kolding Kommune. Vi har arbejdet for, at Kolding Sygehus skulle blive et sted, hvor mennesket er i centrum samtidig med, at der er plads til medarbejderne og deres arbejdsgange – og det syntes vi er lykkedes rigtig godt”. udtaler Finn Sørensen, arkitekt maa, partner i CREO ARKITEKTER, og han fortsætter ”Det har været et forbilledligt samarbejde, hvor vi har haft spændende dialoger med sygehusets medarbejdere, bl.a. om hvordan indretningen skulle være”.

Det tætte og lærerige samarbejde imellem arkitektfirmaerne CREO ARKITEKTER og Schmidt Hammer Lassen har efterfølgende medvirket til endnu et succesfuldt samarbejde, hvor de som en del af et konsortium vandt projektkonkurrencen om det nye Universitetshospital i Aalborg.

Udvidelsen af Kolding Sygehus er et led i de omfattende Kvalitetsfondsbyggerier, der er iværksat landet over, som der skal medføre en tiltrængt opdatering af de danske hospitaler, så de modsvarer nutidens krav til nye behandlingsformer og effektive hospitaler indenfor humane rammer.

tilbage til aktuelt