EMALJEHAVEN | KØBENHAVN

en prisbelønnet perle i Københavns Nordvest

Emaljehaven er et fantastisk spændende projekt, der i sin størrelse og karakter fornyer og forbedrer et område i Københavns Nordvest, som generelt trænger til et imageløft.

Byggeriet er udformet specielt til stedet og udtrykker en blanding af hård urbanitet kombineret med kølig nordisk og nutidigt arkitekturformsprog. Emaljehaven er stram modernisme, som slynger sig stringent mod matrikelgrænserne og folder sig omkring hjørnerne og danner overraskende rum, gennemgange og smukke taghaver.

Der er en skarp adskillelse mellem gaderum og det parklignende friareal. Facaderne er i støbte, slebne betonelementer med reference til Kuben på Jarmers Plads i København, som har store dybtliggende fuger, der skarpt markerer, at det netop er et elementbyggeri.

 

Betonarkitektur i verdensklasse

Emaljehaven er siden blevet udvalgt til en bog om vellykket betonarkitektur. Den nye bog ”Dansk Beton Arkitektur” har udvalgt 21 arkitektoniske vellykkede eksempler på betonarkitektur. I bogen er vores byggeri fremhævet til inspiration for fremtidens arkitekter i deres arbejde med beton.

I bogen fremhæver forfatteren følgende om den unikke bygning:

Når vi ser Emaljehaven, ser vi kombinationen af den rene husblok og den sydvendte altan som bebyggelsens hovedmotiv, et rationelt, præcist facadeelement på den langstrakte huskrop – alt sammen skabt ved et facadesystem af betonsandwichelementer i blanksleben terrazzo med lys norsk marmor, der flettes sammen til et ornamenteret tæppe. Det er sjældent at se betonelementer brugt med så̊ stor fantasi som her“.

 

Priser

Projektets Nøgletal

Bygherre: Ejendomsselskabet MH A/S
Omfang: 185 boliger fordelt på ejer, andels- og lejeboliger
Areal: 18.000 m²
Gennemført: 2004 - 2007
Budget: 152 mio. kr.
Samarbejde: Entasis