VARMESTUEN | ODENSE

– en tryg og varm hjælp til de mest trængende

Kirkens Korshær nye værested for hjemløse, misbrugere og psykisk syge ligger i Østerbroområdet, nærmere bestemt Østergade. Der er opført et nybyggeri til organisationens dagvarmestue samt natvarmestue.  

Varmestuen og det tilhørende gårdrum indeholder et værested for socialt udsatte mennesker, her tilbydes brugerne varm mad, bad, tøjvask, samtaler og rådgivning af socialrådgivere og sundhedspersonale. I gården er der mulighed for at opholde sig, drikke sin øl og evt. medbringe sin hund.

Natstuen giver de mest trængende et sted at de kan sove natten over.

 

Rolig og åben arkitektur

I cafeområdet er der opsat store vinduespartier, som trækker naturen indenfor og giver brugere såvel som medarbejdere et større mentalt overskud.

For at skabe en rolig oasefornemmelse midt i byen er gården udført i træmateriale, og der er opsat en række store bede med grønne planter og et par store fyrtræer.

Indretning og inventaret er neutralt i den forstand, at det tager imod og signalerer noget roligt og robust for brugerne. For at underbygge denne tryghed er der herunder også lavet akustiklofter og et loft til kip i natvarmestuen, som skaber ro og rummelighed.

Åbenheden af rummet og fraværet af de blinde vinkler giver brugerne og personalet både overblik og ro.

 

Bæredygtighedstiltag

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Odense Kommune
Omfang: Varmestue for socialt udsatte mennesker - misbrugere og psykisk syge.
Areal: 350 m²
Gennemført: 2012 - 2013
Budget: 5,8 mio. kr.