COPENHAGEN MARKETS 2.0 | HØJE TAASTRUP

– et superkompleks til nordens største markedsplads og distributionscenter

Funktionalitet og tilpasningsdygtighed var de to vigtigste nøgleord, da stregerne til nordens største markedsplads og distributionscenter for fødevarer, blomster og brugskunst i sin tid skulle slås.

Københavns nye markedsplads er nu samlet i et topmoderne og skræddersyet super kompleks, bestående af to rektangulære bygninger med mindre sidebygninger som omkranser et hævet parkeringsplateau.

Kompleksets hjerte ligger imellem disse stringente og logiske bygninger, som danner basis for et levende udendørs markedstorv, hvor alle de handlende møder hinanden.

 

Funktionalitet

På en ringvej omkring de to store bygninger ledes den tunge trafik i form af lastvognstog, langs grundens perimeter, og således skilles de fra den lettere trafik med mindre varebiler og gående.

For at imødekomme fremtidige markedsvilkår skal det hele tiden være muligt i fremtiden at omfordele arealerne mellem grønttorvets mange brugere.

Et område som er dedikeret til ”blomster” i dag skal måske kunne anvendes til ”grønt” i morgen. Dette tilgodeses bedst ved at samle alle funktioner i nogle modulære bygninger med en frihøjde på 10 meter som har en struktur, der tillader en høj grad af fleksibilitet.

På grunden er der indbygget flere faser og således der også er mulighed for yderligere vækst og udvikling.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Copenhagen Markets
Omfang: Nybyggeri Nordeuropa største markedsplads og distributionscenter for friske fødevarer, blomster og brugskunst
Areal: 67.000 m²
Gennemført: 2013 - 2015
Budget: 550 mio. kr.