Søndre Skole

Fleksibilitet og ligeværdighed

Søndre Skole er totalrenoveret for at opfylde kreative læringsprincipper, der matcher skolereformens krav til bevægelse og kreative metoder. Skolen tilbyder varierende rum og et differentieret læringsmiljø, der forbinder teori og praksis. De nye læringstrapper, udført i lyst asketræ, fungerer som centrale elementer, der skaber sammenhæng mellem etagerne og giver plads til både undervisning og afslapning.

Skolen udvides med tre ens bygninger til mellemtrin og udskoling, udført i insitustøbt beton, der matcher de eksisterende teglfacader i materiale og holdbarhed. Designet optimere en logisk og oplevelsesmæssig forståelse af skolens struktur og sammenhæng. Renoveringen blev udført, mens skolen var i drift, og fokuserede på bæredygtighed og brugerinddragelse.

Projektets nøgletal

Bygherre: Viborg Kommune 
Omfang: Ny-, ombygning og renovering 
Periode: 2016-2021 
Areal: Nybyggeri 1.317 m² + ombygning og renovering 4.572 m²  
Budget: 44,65 mio. kr. 
Samarbejde: ISC Rådgivende ingeniører A/S 

Søndre Skole er totalrenoveret for at skabe fleksible, åbne læringsmiljøer, der fremmer bevægelse og kreativitet. Bygningens materialer og design bidrager til en harmonisk og funktionel skoleoplevelse, selv mens skolen forblev i drift under renoveringen.