Tidl. radiohus

Fredet radiohus får nyt liv

Det ikoniske radiohus på Rosenørns Allé i Frederiksberg er blevet nænsomt renoveret for at rumme nye funktioner. I første etape blev de øvre etager i Ny Fløj mod Waarsaaesvej ombygget til udstillingsrum for Musikmuseet og administration for Dansk Sprognævn. Anden etape omfattede 5. salen i både Ny Fløj og Høje Fløj, som nu huser administrationen for Copenhagen Phil/Sjællands Symfoniorkester, Danmarks Suzuki Institut og forlaget DACAPO.

Bygningen er fredet og derfor underlagt fredningsbestemmelser. Renoveringen er derfor udført i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen. Materialerne blev nøje udvalgt for at respektere bygningens historiske værdier og elementer som marmorindfattede døre, paneler, lydgulve og -lofter, samtidig med at de nye funktioner blev integreret.

Projektets nøgletal

Bygherre:

Nationalmuseet/Musikmuseet/Dansk Sprognævn 

Omfang: Restaurering – ombygning 
Periode:

2011 – 2016 

Areal: 3.500 
Budget:

32 mio. kr. 

Samarbejde: Niras og Adept 

Renoveringen af Vilhelm Lauritzens fredede bygningskompleks er udført med stor respekt for dets historiske og arkitektoniske værdier. Bygningen er desuden tilpasset til moderne brug med udstillingslokaler og administration for flere institutioner, for at sikrer dens fortsatte relevans og funktionalitet.