Kolding sygehus

Fremtidssikret patientpleje

Kolding Sygehus er blevet transformeret fra et sygehus fra 1970’erne til et fremtidssikret hospital.
Projektet inkluderer nye sengeafsnit med enestuer og eget bad, en ny skadestue med lægevagt, ud- og ombygning af operations- og røntgenafdelingerne samt en ny hovedindgang med reception, ventearealer, café, blodprøvetagning, fysioterapi og apotek.

Den nye sydvendte forplads og hovedindgang leder patienter og besøgende naturligt ind i hospitalet, hvor en intuitiv forhal guider dem videre til ambulatorier, blodprøvetagning, fysioterapi eller sengeafsnit.
Ambulante funktioner er placeret på adgangsniveauet, med nem adgang til skadestue og lægevagt, hvilket sikrer enkle og overskuelige adgangsveje.
Disponeringen optimerer klinisk behandling og arbejdsflow, og opretholder et højt hygiejneniveau.

Projektets nøgletal

Bygherre: Region Syddanmark   
Omfang: Ombygning samt nybygning 
Periode: 2011-2017 
Areal: 34.270 m²    
Budget: 690 mio. kr. 
Samarbejde: NIRAS, SHL Architects, Balslev og GBL 

Udformningen af hovedindgangen og forhallen er disponeret, så patienter og besøgende ledes naturligt og intuitivt til ambulatorier, blodprøvetagning, fysioterapi og sengeafsnit.
Planlægningen og disponeringen af wayfinding på sygehuset optimere patientflowet og de ansattes daglige gang.

Bygningens indretning er struktureret omkring patient- og behandlingsforløb, hvilket optimerer den kliniske udredning og behandling. Placeringen af de ambulante funktioner på adgangsniveau og de ikke-ambulante funktioner på de øvre etager understøtter både arbejdsgange og et højt hygiejneniveau.